Welke sporten zijn het best te fotograferen?

Redactie 182
In dit artikel zoeken we naar sporten die bekend staan om de mooie foto's. Welke sport leent zich het beste voor de mooiste kiekjes en welke sporten juist totaal niet? We snappen ook wel dat schaken nu niet bepaald de meest spectaculaire sport, maar welke sporten lenen zich nu wel voor geweldige beelden?

Dat kan natuurlijk zijn omdat de natuur zo prachtig is, of juist door de geweldige ambiance van het publiek. Soms kan het als sportfotograaf juist lonen om een wat minder bekende sport te kiezen.

Skiën

De prachtige opspringende witte sneeuw, de bergen op de achtergrond en sporters die met een noodgang naar beneden gaan. Als er een geschikte sport is voor geweldige fotografie, dan is het skiën wel. 

Het is natuurlijk niet de makkelijkste sport om een goed plaatje van te maken, maar de gespecialiseerde sportfotografen draaien hier hun hand niet voor om. Ze schieten de plaatjes met de beste camera’s en liggen plat op hun buik in de koude sneeuw, om de mooiste shots te maken. Dat dit geweldige foto’s oplevert, hoeven we jullie niet te vertellen!

Wielrennen

Nog zo’n sport waar vele mooie afbeeldingen van te vinden zijn. Net als bij skiën, worden de mooiste plaatjes geschoten in de bergen, want die lenen zich daar nu eenmaal uitstekend voor. 

Maar ook de beelden die gemaakt worden tijdens bijvoorbeeld een tijdrit, zijn uitermate geschikt voor fotowedstrijden. Zie bijvoorbeeld onderstaande foto van een tijdrit. De snelheid is zo mooi op de foto te vangen, dat je het gevoel hebt dat de fietser op het moment zelf nog vooruit gaat.

Ook de televisiebeelden die gemaakt worden zijn overigens wonderschoon. Denk bijvoorbeeld aan deze beelden van het WK 2020 in Imola.

Voetbal

We moeten eerlijk zijn, voetbal is niet bepaald de meest fotogenieke sport op deze wereld. Toch lukt het sportfotografen regelmatig mooie voetbalfoto's te maken. Zoals in Camp Nou, het stadion van Champions League kanshebber FC Barcelona.

Het stadion is gigantisch en als het vol zit, zijn de beelden werkelijk waar fantastisch. Het is misschien niet direct de sport zelf, maar vooral het gevoel eromheen dat zo mooi vastgelegd kan worden. Neem nu het geweldige onderstaande plaatje, van stadion Camp Nou van FC Barcelona! Je proeft de sfeer in het stadion, en in combinatie met de geweldige achtergrond, vinden we dit een prachtige foto!

Golf

Misschien niet een sport waar je direct aan denkt, maar ook bij golf worden prachtige foto’s gemaakt. De golfbanen liggen er vaak geweldig bij, waardoor het zeer fotogenieke plaatjes kunnen worden. 

Daarnaast zijn golfspelers vaak natuurlijk enorm rijke wereldsterren, wat de ambiance bij de luxe sport ook geweldig maakt. Een mooie plaat van Tiger Woods was goud waard voor sportfotografen, toen de Amerikaan nog aan de top van de wereld stond. 

Op het onderstaande kiekje zie je ook hoe mooi de sport kan zijn, met licht, de golfclub en de bal die in de verte verdwijnt.

Paardensport

Deze moest er wat ons betreft ook zeker tussen staan. Vooral omdat de beesten altijd zo prachtig mooi in beeld gebracht worden. Zeker bij het paardenspringen zijn de foto’s die geschoten worden vaak adembenemend mooi.

Daarom hebben we ook deze sport in dit rijtje geplaatst. Onderstaande foto bewijst hoe mooi een dier in beeld gebracht kan worden. 

Surfen

Surfen is misschien wel de meest spectaculaire sport in dit rijtje. Het is natuurlijk prachtig om vast te leggen hoe de mannen en vrouwen zich met hun surfplank onderdompelen in het geweld van de golven.

We kunnen hier uitgebreid over doorpraten, maar onderstaande foto zegt eigenlijk al genoeg. De kracht van het water, de durf van de surfer en het zoeken naar het perfecte moment. Een betere sport om foto’s te maken, bestaat er wat ons betreft niet.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie