Valentijnskaart maken – natuurlijk met je eigen foto

Christel de Wolff 149
Valentijn is ieder jaar weer een feest van de liefde dat uitvoerig gevierd mag worden. Door de lockdown zijn de mogelijkheden op Valentijnsdag beperkt. Natuurlijk kun je je Valentijn wel verrassen door valentijnskaart te maken met eigen foto.

Je kunt natuurlijk op het internet een stockplaatje met bijkomende tekst opzoeken, maar dat is natuurlijk niet zo romantisch als een zelf ontworpen Valentijnskaart maken met eigen foto! Een persoonlijke boodschap helpt je om jouw Valentijn pas echt te verrassen.

Valentijnskaart maken met foto is zo gemaakt. Je kan het bij verschillende printservices maken zoals bij Hema en Greetz, maar je kunt ook zelf in Adobe Photoshop aan de slag. Een valentijnskaart met eigen foto is eigenlijk zo gemaakt.

Zelf Valentijnskaart maken met foto

Vertrek eenvoudig vanuit een blanco document in Adobe Photoshop. De afmetingen van een kaart kun je natuurlijk zelf bepalen, maar gangbare formaten zijn onder andere 14,8 bij 10,5 centimeter en 12,5 bij 17,6 centimeter. Uiteraard zowel staand als liggend.

Het spreekt vanzelf dat dit wat tijd vraagt en je bent aangewezen op je eigen creativiteit. Maar dat is toch net een leuke uitdaging voor een creatieve ziel op zoek naar zijn of haar 'soulmate'.

Wenskaarten maken in Photoshop

Natuurlijk ben je niet beperkt tot alleen het maken van een Valentijnskaart in Photoshop. Ook Kerstkaarten en Verjaardagskaarten lenen zich zeer goed voor een eigen ontwerp. Het enige wat je nodig hebt is een goede foto in een resolutie die hoog genoeg is. Wees niet bang, voor een wenskaart van ongeveer 10 bij 15 centimeter zijn de meeste foto's geschikt. Ga uit van zo'n 300 dots per inch, dan heb je 118 pixels per centimeter nodig. Voor tien centimeter heb je dan minstens 1180 pixels nodig en dat haal je meestal wel, zelfs met je smartphone

Verras je Valentijn, of je vader

In deze eenzame tijd is de behoefte aan een persoonlijke kaart misschien wel hoger dan ooit. Stuur daarom niet alleen een kaartje naar je (heimelijke) crush, maar neem ook de tijd om vrienden en familie een hart onder de riem te steken. Een Valentijnskaart maken met je eigen foto zorgt er voor dat de ander even een glimlach op zijn of haar gezicht krijgt en dat is zeer veel waard.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel