Topfotograaf Rankin legt muzikant Stefflon Don vast in iconische fotoshoot met Galaxy S21 Ultra

Redactie 126
Samsung onthult werk dat de internationale fotograaf Rankin met de Galaxy S21 Ultra maakte van de Britse rapper, singer-songwriter Stefflon Don. De shoot is een ode aan iconische vrouwelijke pioniers van de jaren tachtig. Vrouwen die muzikanten als Stefflon Don inspireerden, de cultuur veranderden en de weg plaveiden voor een nieuwe generatie visionairs.

Op speelse wijze laten Rankin en Stefflon Don de jaren tachtig herleven met stills, video’s en content voor Instagram en TikTok. Ze maken daarbij optimaal gebruik van de Galaxy S21 Ultra, een toestel dat de grenzen oprekt van wat er allemaal mogelijk is met een smartphone. Hun werkwijze sluit naadloos aan op de trend om je creatief en persoonlijk uit te leven op je smartphone en daarmee het juiste publiek te bereiken en te activeren. De Galaxy S21 Ultra is hiervoor een krachtige tool.

Rankin zegt: “Ik voed mijn creativiteit graag door te experimenteren met nieuwe technieken en methodes, dat helpt me enorm om revolutionaire content te maken. Tijdens het werken met Stefflon Don heb ik dat mede dankzij de Galaxy S21 Ultra volledig kunnen ervaren. Ik voelde een nieuw soort creativiteit, terwijl ik trouw bleef aan mijn ethos. Ik deed wat ik het liefst doe, alleen dan niet met een hele studio set-up, maar direct op een smartphone. En dan heb ik het niet alleen over de shoot zelf. Van de creatie, het schieten, het editen en de productie – al die stappen deed ik met groot gemak op de Galaxy S21 Ultra. Ik ben er ook trots op dat we de jaren tachtig op deze manier in het zonnetje zetten, want dat was toch een tijd waarin je je persoonlijkheid helemaal kon uiten. Net als nu op je smartphone.”

Stefflon Don vult aan: “De artiesten van de jaren tachtig hebben de weg voor musici zoals mij geplaveid. Het was voor mij een buitenkans om te werken met Rankin en zo mijn helden eer te bewijzen. Daarvoor ben ik Samsung ontzettend dankbaar.” 

De Galaxy S21 Ultra heeft een geavanceerde professionele camera. Met de functie 8K Video Snap selecteerde Rankin simpelweg die hoge resolutiefoto’s uit de 8K-videobeelden die het beste aansloten op het doel van de shoot. Zo verkreeg hij een galerij van levendige stills en video’s om te delen via sociale media. Met Director’s View kon hij gemakkelijk de shots selecteren die het gevoel van de jaren tachtig het beste uitdrukten. Met de functie Vlogger View kon hij tegelijkertijd de camera’s aan de voor- en achterzijde gebruiken, een voorbeeld bekijken, zoomen of juist de groothoek gebruiken. Met de 100x Space Zoom kon hij op speelse wijze dichtbij zijn muze Stefflon Don komen, terwijl het beeld intussen heel stabiel bleef.

Al meer dan tien jaar levert de Galaxy S-serie baanbrekende en geavanceerde mobiele ervaringen. De serie is verkrijgbaar in drie modellen die passen bij iedere levensstijl. Galaxy S21 en Galaxy S21 + bieden de nieuwste vlaggenschipervaringen om het meeste uit elk moment te halen. Galaxy S21 Ultra levert het ultieme op het gebied van geavanceerde technologie voor mensen die maximale technologische ervaringen en mogelijkheden verlangen.

Met zijn nieuwe gedurfde en iconische ontwerp, professionele camera- en videomogelijkheden, eersteklas kijkervaring en krachtige connectiviteitservaringen, is de Galaxy S21 de smartphone die alles verandert en alledaagse momenten episch maakt. Met apparaten als de Samsung Galaxy S21 en de kracht van sociale media zullen generaties hun individualiteit blijven uiten.

Lees voor meer informatie over de Galaxy S21 5G en Galaxy S21+ 5G of de de S21 Ultra dit artikel

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op https://news.samsung.com/nl en onze blogs Explore en Insights.

Over Rankin

Rankin is een Britse fotograaf, uitgever en filmregisseur. Met een portfolio variërend van portretten tot documentaires, heeft hij The Rolling Stones, David Bowie, Kate Moss, Kendall Jenner en The Queen geportretteerd om er maar een paar te noemen. Zijn fotografie is overal gepubliceerd, van zijn eigen publicaties tot Elle, Vogue, Esquire, GQ, Rolling Stone en Wonderland, en tentoongesteld in musea over de hele wereld, waaronder MoMA, New York en het Victoria & Albert Museum, Londen.

Over Stefflon Don

Stefflon Don, echte naam Stephanie Allen, is een veelgeprezen Britse rapper en singer-songwriter. Haar opkomst in de Britse rapscene heeft de industrie stormenderhand veroverd, met een top 10 in de Britse hitlijsten en op de Billboard-hitlijsten, en sindsdien bevindt Steff zich in een opgaande lijn.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie