Online cursussen die niet mogen ontbreken voor (beginnende) fotografen

Redactie 142
Of je nu net begint als fotograaf of wanneer je al even bezig bent: het kan nooit kwaad om je kennis over fotografie bij te spijkeren. Hoe kun je dat vandaag de dag beter doen dan met behulp van een online cursus?

In 2020 zijn een heleboel Nederlanders begonnen aan een online studie tijdens de coronacrisis. Dat is niet zo gek: studeren vanuit huis kent namelijk veel voordelen. Je bepaalt zelf welke cursus of opleiding je gaat doen en op welk tempo je dat gaat doen. Er zijn een aantal cursussen dat absoluut aan te raden zijn voor fotografen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Leer zelf foto’s bewerken met een online cursus Lightroom

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is een foto na het schieten ervan nog niet klaar. De meeste fotografen kiezen ervoor om hun beelden achteraf nog te bewerken. Een van de programma’s die je daar absoluut voor moet hebben, is Lightroom. Wanneer je nog niet precies weet hoe dat programma werkt en hoe je daarmee beelden mooi kunt bewerken, vind je hier de handigste online cursus over Lightroom. Hiermee kun je zelfs wanneer je nog nooit met dit programma gewerkt hebt je foto’s aanpassen. Lightroom is namelijk geschikt voor verschillende niveaus. Inmiddels is Lightroom een van de populairste programma’s voor fotografen en ontwerpers ter wereld - wanneer je ermee begint snap je waarschijnlijk wel waarom dat zo is. Ontdek daarom de voordelen van dit bewerkingsprogramma en leer je eigen stijl foto’s te bewerken.

Kies voor een online cursus straatfotografie

Wil je juist je stijl uitbreiden en ben je benieuwd naar straatfotografie? Je hoeft anno 2020/2021 niet je deur uit: je kunt namelijk gewoon een online cursus straatfotografie volgen! Dat past helemaal in deze tijd van thuis moeten blijven en afstand houden. Vanuit huis krijg je les van fotograaf Jeroen Swolfs, de oprichter van het zogeheten Streets of the World. Je reist mee de hele wereld over in zijn eigen documentaire en je leert van alles over stadslandschappen, straatportretten en smartphonefotografie. Ja, je leest het goed: in deze online cursus leer je zelfs hoe je met je telefoon de mooiste foto’s maakt op straat. Deze cursus is natuurlijk aan te raden voor iedereen, maar bovenal voor de mensen die verhoogde interesse hebben in straatfotografie.

Begin met een cursus fotografie voor beginners

Begin je net met fotograferen en wil je de fijne kneepjes van het vak leren? Voor die groep zijn er heel wat online cursussen beschikbaar waarin je online leert hoe je moet beginnen met foto’s maken en bewerken. Een foto maken is immers wel wat meer dan zomaar op een knopje drukken. Bij dit soort cursussen leer je de belangrijkste beginselen van fotograferen als vak. Hoe maak je bijvoorbeeld de mooiste foto in avondlicht en hoe werkt je camera precies? Wat is sluitertijd exact en welke basistips heb je nodig om überhaupt te kunnen fotograferen. Via Google vind je talloze interessante online cursussen en workshops die je kunt volgen om de volgende sterfotograaf te worden.

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie