Land Rover en Royal Geographical Society lanceren wedstrijd 'Earth Photo 2021'

Redactie 134
Land Rover werkt met de Royal Geographical Society (met IBG, het Institute of British Geographers) samen aan de lancering van de Earth Photo-wedstrijd 2021. Het doel daarvan is om mensen te inspireren om het landschap te ontdekken en hun omgeving te leren waarderen.
  • Land Rover en Royal Geographical Society breiden samenwerking uit met wereldwijde fotografiewedstrijd en -tentoonstelling
  • Earth Photo 2021 moet door middel van foto's en video's discussie over milieu- en geografische kwesties aanwakkeren
  • Land Rover-ontwerper Amy Frascella is lid van jury 
  • Land Rover werkt al meer dan veertig jaar samen met de Royal Geographical Society
  • Inzendingstermijn nu geopend voor wedstrijd van 2021. Zie: earthphoto.artopps.co.uk

Earth Photo is een internationale fotografiewedstrijd met als doel om milieu- en geografische kwesties onder de aandacht te brengen aan de hand van de verhalen achter de winnende foto's en video's. De inzendingstermijn is geopend en in de komende zomer en herfst vindt een tentoonstelling plaats waarop de winnende en op de shortlist geplaatste foto's en video's te zien zijn. 

Samenwerking

Earth Photo 2021 slaat nieuwe wegen in binnen een lange samenwerking. Land Rover werkt al meer dan veertig jaar samen met de Royal Geographical Society (met IBG) op het gebied van veldwerk en expedities. Land Rover levert voertuigen, expertise, financiert trainingen en outreach-projecten. 

Categorieën

Earth Photo omvat vijf categorieën waarin een award wordt uitgereikt: People, Place, Nature, Changing Forests en A Climate of Change. Vorig jaar trok de wedstrijd 2.600 deelnemers van over de gehele wereld. Uiteraard wordt de deelnemers gevraagd om hun foto's en video's te maken op een veilige manier, rekening houdend met de coronamaatregelen. 

De jaarlijkse wedstrijd en tentoonstellingen worden georganiseerd door de Society en zijn ontwikkeld in samenwerking met Land Rover en Forestry England, ondersteund door Parker Harris, het toonaangevende adviesbureau voor visuele kunsten. Alle details over deelname aan de competitie zijn hier te vinden: earthphoto.artopps.co.uk

 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie