De mooiste omgevingen van Nederland om te fotograferen

Redactie 516
Ben je een echte natuurfotograaf en wil je de mooiste plekken van Nederland vastleggen? Nederland kent tal van natuurgebieden en Nationale Parken. Ideaal om een dagje uit te trekken om de mooiste plaatjes te schieten. Combineer een korte vakantie met leuke fotoshoots in prachtige omgevingen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal mooie natuurgebieden opgesomd.

Natuurgebied Maasduinen

In het noordoosten van de provincie Noord Brabant en deels het noordwesten van Limburg, bevindt het natuurpark Maasduinen. Een prachtige natuur met in het midden een groot meer waarmee met een klein pondje de wandeling gehalveerd kan worden. In de herfst wordt de natuur omgetoverd in een kleurrijk gebied waar prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Helaas is dit gebied nog niet echt bekend onder de natuurfotografen. Jammer, want het park heeft voor iedere natuurfotograaf enorm veel te bieden. Het gebied omvangt maar liefst 4.500 hectare!

  • Afwisselende landschappen, open-besloten, nat-droog, zon-schaduw, arm-rijk, zorgt voor een hoge natuurwaarde en biedt ook eindeloze fotografische mogelijkheden;
  • De macrofotograaf kan zich hier uitleven op de details van de mossen en de vele typische insecten;
  • Grote verscheidenheid van dieren, zoals reptielen, zoogdieren en insecten (met name vlinders)

Natuurgebied ’t Zwin

Dit bijzondere gebied beslaat een gedeelte van Zeeuws Vlaanderen en het noordoosten van België. Het is een gepolderd gebied dat een open verbinding heeft met de Noordzee en dit zorgt voor een zoet- en zoutwatergebied. Het bestaat uit onder andere uit een zandstrand, duinen en een schorrengebied. Dit maakt ’t Zwin een gevarieerd gebied door de aanwezigheid van zand en klei. Dit trekt veel verschillende planten en dieren aan. Voor natuurfotografen is dit een prachtige kans om mooie foto’s te maken. Denk aan vele trekvogels (tureluur, kluut, scholekster), zeedieren (kreeftjes, visjes en schelpen), planten (zeepostelein, zeebiet en hoornpapaver) en nog veel meer! ’T Zwin bestrijkt een groot gebied, waardoor het misschien verstandig is om een vakantiehuis in Zeeland te boeken, zodat je voldoende tijd hebt om alles goed vast te leggen en op elk moment van de dag snel te plek te zijn.

De Wadden

Houd je van vogels en/of zeedieren fotograferen? Dan is wellicht de Wadden een ideale plek met meer dan 180 verschillende vogels. Het Waddengebied kent een enorm diversiteit van unieke vogels die je elders niet vindt. Door te wandelen door de bossen, de duinen en het strand kom je veel mooie vogels, maar ook andere dieren tegen. Daarnaast kent het ook een bijzondere natuur door de aanwezigheid van de kwelders, duinen, strand en bijzondere bossen. Hierdoor zijn de meest mooiste natuurverschijnselen goed vast te leggen. Daarnaast is het Waddengebied ook opgenomen in het UNESCO Werelderfgoedlijst. 

 

 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie