Reisfotografie: denk aan de wereldstekkers

Reisfotografie: denk aan de wereldstekkers

Fokelien Broekstra 817
Als je naar Engeland gaat heb je er al last van. Je hebt een andere stekker nodig om je elektronische apparatuur aan te sluiten. Het is belangrijk om je in te lezen of je de normale stekker kan gebruiken of dat je een verloopstuk moet kopen.

Wereldstekkers

Over de wereld verspreid zijn er verschillende stekkers in gebruik. Hierdoor is het slim om je van tevoren in te lezen over de stekker die ze in jouw vakantieland gebruiken. Er is immers niks frustrerender dat jij je camera niet op kan laden omdat je niet het juiste verloopstuk bij je hebt. Je kunt op internet lezen welke stekker en welke voltage ze op je vakantiebestemming gebruiken. Lees dit dus ook goed door om problemen met de oplader te voorkomen. Jupio heeft een handige wereldstekker met ingebouwde Powerbank waardoor je nooit zonder stroom komt te zitten.

Zonnelader

Je hebt ook powerbanks die je op kan laden in de zon. Als je naar een zonnig land gaat en je wil verzekerd zijn dat je altijd stroom hebt, dan is z’n zonnelader ook echt iets voor jou. Het enige wat deze lader nodig heeft is vel zonlicht en verder gaat het opladen helemaal vanzelf. Hou er wel rekening mee dat het opladen vaak een stuk langzamer gaat dan wanneer je gewoon een stopcontact gebruikt.

Hoe zorg jij ervoor dat je op je vakantiebestemming niet met een lege batterij komt te zitten?

afbeelding van Fokelien Broekstra

FokelienBroekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFokelien